Lifestyle

10 super simpele vodka cocktails voor op vakantie.

Aangekomen in je vakantiehuisje? Vodka gelijk in huis gehaald? Netjes. 

Sap enzovoorts ook in de koelkast staan? Top! Geen cocktailset in je bezit? 

Aii, dat wordt lastig cocktails maken dan. 

Maar niets is minder waar, want hieronder staan 10 cocktail recepten waar je helemaal geen cocktailshaker, hawthorne strainer of barlepel voor nodig hebt! 

Je hebt slechts ijs, vodka en maximaal twee andere ingrediënten nodig die je in elke supermarkt kunt halen. 

Let’s get to it! 

#1. Screwdriver 

Een cocktail simpeler dan deze bestaat gewoon niet: vul je glas met ijs, voeg 45ml vodka toe, top ‘m af met Jus ‘d Orange en je hebt ‘m al. Cheers! 

#2. Sea Breeze 

Pak een longdrink glas, vul ‘m met ijs, giet er 45ml vodka bij, vul je glas tot ongeveer 3/4 met cranberrysap en top ‘m af met een laagje grapefruitsap. 

#3. Bay Breeze 

Praktisch hetzelfde als de Sea Breeze, maar nu top je ‘m af met een laagje ananassap in plaats van grapefruitsap. Easyyyy. 

#4. Moscow Mule 

Toegegeven, als ik een moscow mule maak, doe ik er meer dan deze 3 ingrediënten in en shake ik alles, maar deze versimpelde versie is óók heerlijk: 

In een longdrink glas: ijs, 60ml vodka, 15ml limoensap, gemberbier tot de nok. Simpel, snel en verfrissend. Geniet! 

#5. Skinny bitch 

Wel een cocktail, (bijna) geen calorieën! Deze maak je zo: Vul een longdrinkglas met ijs. Gooi er 45ml vodka bij. Pers het sap van één limoen-partje (1/8 van een limoen dus) uit in je glas. Vul ‘m met bruiswater. Garneer ‘m met een rietje en een vers limoen-partje.  

Klaar voor the next level? Check dan deze cocktails die je óók zonder tools kunt maken, maar waarvan de recepten wel om een bepaald likeurtje vergen. 

#6. Black Russian 

Gooi ijs in een whiskey glas, doe er 45ml Vodka en 15ml Kahlua bij en voilà: je Zwarte Rus! 

#7. White Russian 

Ah ja, de klassieker van de film The Big Lebowski. 

Hetzelfde als een Black Russian, maar dan top je ‘m af met melk. Dus 45ml Vodka, 15ml Kahlua en een scheut melk. The dude abides!  

#8. Woo Woo 

Oh yeah, let’s get fruity! Vul een longdrink glas met ijs, schenk 30ml Vodka, 30ml PeachTree (of een andere perzik likeur) uit en vul je glas met cranberry sap. Limoentje + rietje. NEXT 

#9. Sex on the Beach 

Heb je alles in huis voor een Woo Woo en een Screwdriver? Dan heb je alles in huis voor een Sex on the Beach (behalve een paar ton zand, natuurlijk). Komt ie: 

In een longdrinkglas doe je: veel ijs, 45ml vodka, 15ml PeachTree, 30ml cranberry sap en 30ml verse jus. Enjoy! 

#10. Kamikaze 

Shots, shots, shot-shot-shot-shots, Everybodeehh! 

Dit is écht een leuke om te maken en je hoeft niet eens iets af te meten: Pak simpelweg een shot glas, vul 1/3 met vodka, 1/3 met Cointreau en 1/3 met limoensap. Bottoms up! 

PRO-tip: ben je met veel man en wil je snel shotjes uitdelen? Vul dan een hele fles met dezelfde verhoudingen, schud eventjes, leg ‘m in de koelkast en schenk uit wanneer je maar wilt. 

Nog veel meer cocktailrecepten en cocktail shaker sets vind je op www.decocktailconsultant.nl