Vakantie

Cinque Terre

Op Sinty zagen we een deal naar Cinque Terre. Van vijf slaperige Italiaanse vissersdorpjes tot een van de beroemdste kustlandschappen ter wereld –  Cinque Terre heeft door de jaren heen een paar veranderingen ondergaan, maar het ziet er nog steeds net zo prachtig uit als je je kunt voorstellen. Niet gek dus dat het tot een van de populairste bestemmingen van Italië behoort.

Het is nu een nationaal park en een UNESCO-werelderfgoed, met tot 2,4 miljoen mensen per jaar die de Cinque Terre bezoeken om te wandelen, varen en trainen door de indrukwekkende kliffen en mooie kustdorpen.

Mensen praten over de Cinque Terre als één plek, maar het is eigenlijk een stuk Italiaanse kustlijn van Riveira dat uit vijf dorpen bestaat – de Vijf Landen of Cinque Terre in het Italiaans. De dorpen die van noord naar zuid lopen, zijn Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Elk van de vijf is een schoonheid, met pastelkleurige gebouwen en sprankelend uitzicht op zee, maar elk heeft zijn eigen karakter. De Cinque Terre ligt net ten zuiden van Genua in het noordwesten van Italië. Het is binnen handbereik van de luchthavens van Genua, Pisa, Rome, Florence en Nice, en er is een treinverbinding tussen La Spezia en Levanto, die stopt bij elk van de dorpen.