Business

Ethereum: wat is het en wat kan ik er mee?

Ethereum is een blockchainplatform dat in 2015 werd opgericht. Het heeft de wereld van cryptocurrency en blockchaintechnologie getransformeerd door nieuwe mogelijkheden te bieden aan ontwikkelaars en gebruikers over de hele wereld. Maar wat is Ethereum precies? Wij geven je een overzicht van Ethereum en de diverse toepassingen ervan.

 

Wat is Ethereum?

Ethereum is een open-source blockchainplatform dat gedecentraliseerde applicaties, of dApps, mogelijk maakt. Het onderscheidt zich van Bitcoin door de toevoeging van programmeerbare slimme contracten. Slimme contracten zijn zelfuitvoerende contracten die op de blockchain worden vastgelegd en worden uitgevoerd zonder tussenkomst van derden. Hierdoor opent Ethereum de deur naar een breed scala aan toepassingen in verschillende sectoren.

 

Hoe werkt Ethereum?

Met Ethereum bouw je apps en organisaties, beheer je activa, voer je transacties uit en communiceer je zonder dat een centrale autoriteit controle uitoefent. Je hebt zelf de controle over welke persoonlijke gegevens je deelt via hun netwerk. De cryptovaluta is Ether, waarmee je diverse transacties op het Ethereum netwerk kunt betalen.

 

Wat Ethereum onderscheidt, is dat het programmeerbaar is. Je kunt gedecentraliseerde toepassingen bouwen op hun netwerk. Je kunt apps creëren die gebruikmaken van hun blockchain om gegevens op te slaan of om te bepalen wat je app kan doen. De mogelijkheden hiervan zijn enorm. Daarom worden er veel innovatie projecten gebouwd op het Ethereum-netwerk.

 

Digitale kunst en gaming op Ethereum

Ethereum heeft ook de wereld van digitale kunst en gaming veranderd door middel van NFT’s, of non-fungible tokens. NFT’s zijn digitale activa die uniek en waardevol zijn en worden uitgegeven op Ethereum. Kunstenaars kunnen bijvoorbeeld digitale kunstwerken creëren en deze als NFT’s op Ethereum verkopen, waardoor ze eigenaarschap en controle over hun creaties behouden. Daarnaast kunnen game-ontwikkelaars NFT’s gebruiken om unieke in-game items te creëren en verhandelen, waardoor spelers echte waarde kunnen genereren uit hun in-game bezittingen.

 

Ethereum prijzen

De huidige prijs van Ethereum staat dit jaar op een gemiddelde van € 1.712. Via anycoindirect.eu houd je de actuele koers bij.