Lifestyle

Pvc vloer

Pvc vloer

PVC vloeren worden steeds populairder. Maar waarom? En is het ook geschikt voor jouw woning? Ga je of ben je van plan om een nieuwe nieuwe pvc vloer te kopen? Lees hier meer over PVC vloeren en de voordelen ervan!

Waar moet je op letten bij PVC vloeren?

PVC vloeren zijn tegenwoordig erg populair. Ze zien er mooi uit, makkelijk schoon te maken en zijn praktisch in gebruik. Maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je een PVC vloer wilt kopen.

Bij pvc vloeren kun je denken aan pvc tegels, pvc stroken of visgraat pvc. Verder is er ook verschil in klik pvc of verlijmd pvc (plak pvc) maar hier komen we later op terug. Bij het kopen van een pvc vloer is het goed om op te letten of deze geschikt is voor jouw ruimte of situatie. Zo is de plak pvc niet altijd geschikt voor in appartementen in verband met geluidsoverlast. In een situatie als deze is het beter om een klik pvc vloer te nemen. Alhoewel pvc vloeren waterbestendig zijn, zijn pvc tegels niet altijd geschikt voor natte ruimtes of vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Kijk daarom goed wat pvc vloeren geschikt zijn voor jouw situatie.

Wat kost een PVC vloer gemiddeld?

De kosten van een pvc vloer is erg afhankelijk van diverse factoren. Dit begint al met wat voor ondervloer er wordt gebruikt. Is het een geëgaliseerde ondervloer dan zullen de kosten direct al minder worden. Is het een betonnen ondervloer die nog geëgaliseerd dient te worden dan vallen de kosten al direct weer iets hoger uit. Vaak zijn er ook mogelijkheden om een ongelijke ondervloer met een zelfklevende ondervloer te egaliseren, hierop kan je dan direct plak PVC vloer leggen. Zeker voor een doe het zelver is dit een makkelijke manier om een plak pvc vloer te leggen en het scheelt dat je de ondervloer moet egaliseren.

Een andere factor die meespeelt is de kwaliteit van het PVC. Je kunt kiezen uit meerdere kwaliteiten. Vaak zijn bij de goedkope pvc vloeren die je kan kopen de slijtlaag minder dik. Pvc vloeren met een hoogwaardige kwaliteit hebben dan ook vaak een dikkere slijtlaag. Pvc vloeren voor normaal woongebruik wordt vaak toch wel een dikkere slijtlaag genomen. In slaapkamers is dat je een mindere kwaliteit pvc vloer of slijtlaag heb vaak geen probleem en is pvc vloer een stuk goedkoper.

Er is een groot assortiment PVC vloeren te koop. Laat u niet verlijden door marketing trucjes zoals laagste prijsgarantie. Het is zeker geen probleem om een goedkope pvc vloer kopen, juist wel! Goedkope pvc vloeren kunnen ook van hoge kwaliteit zijn.

Hoe herken je de kwaliteit van een PVC vloer?

Als je een nieuwe vloer neemt moet die lange tijd mee gaan. De eerste vraag is of de pvc vloer lang mee moet gaan of is de woning tijdelijk. Als je een pvc vloer gaat leggen voor een kortere periode dan kan je het beste een goedkope pvc vloer nemen.

Voor langere periodes is kwaliteit veel belangrijker. Je kijkt hier niet alleen meer naar de kleur van de pvc vloeren maar ook naar het design. Neem je een pvc vloer die een betonlook heeft? Of ga je voor een pvc vloer met een houtlook met een natuurlijke uitstraling? En dan nog het formaat, worden het lange planken, vierkante tegels of toch juist klassiek visgraat pvc? De keuze in dit is al enorm.

De pvc vloeren van tegenwoordig uitermate goed te combineren met vloerverwarming. De warme voeten die je krijgt van de combinatie van de pvc vloer en de vloerverwarming zijn echt zeer fijn!

Dat de pvc vloer goed te combineren is met vloerverwarming is een van de vele voordelen van het kopen van een pvc vloer. Een pvc vloer gemakkelijk schoon te houden en wordt de lange levensduur gegarandeerd. Heeft u een pakket vloer van echt hout dan zal u deze regelmatig moeten oliën of lakken. Bij een pvc vloer is dit niet nodig. U heeft geen andere producten nodig dan het juiste schoonmaak product.

De slijtlaag laag op pvc vloeren is uitermate slijtvast heeft een lange levensduur. Bij gebruik in de slaapkamer, keuken woonkamer is het kunststof materiaal waar de slijtlaag uit bestaat zeer stevig en gemakkelijk schoon te houden.

Fabrieken geven op hun producten lange garanties, op de lange levensduur en hoe slijtvast de toplaag is. Hierdoor wordt een pvc vloer, ook al is het een kunststof materiaal een milieuvriendelijke keuze.

De slijtlaag van een pvc vloer is onderverdeeld in slijtvastheid klassen. De slijtvastheid klasse bepaalt hoe bestand de toplaag is tegen slijtage en slijtageweerstand. Hoe hoger deze klasse/ waarde hoe beter de kwaliteit van de pvc vloer is.

Wat is het beste PVC of laminaat?

Tegenwoordig is de kwaliteit van een laminaatvloer zeer goed, deze zijn vaak ook water bestendig voor een aantal uren, pvc vloeren zijn daarentegen bestand tegen vocht voor langere tijd.

Het nadeel van laminaat is het loopgeluid, pvc heeft een laag loopgeluid vergeleken met een laminaat vloer.

Wat is beter plak PVC of klik PVC?

Wederom is dit afhankelijk van de situatie. Klik PVC is wat duurder in aanschaf, maar gemakkelijker te leggen. Klik PVC kan namelijk op veel verschillende ondervloeren worden gelegd, pvc plakvloeren moeten altijd op een vlakke beton vloer of een stevige geëgaliseerde vloer. Een pvc vloer die gelijmd wordt aan de dekvloer kan je beter laten leggen door de vakman, die weet bijvoorbeeld welke lijm er uitermate geschikt is voor het leggen van de langwerpige stroken.

Klik pvc is ook goed te combineren met vloerverwarming. Houd hier wel rekening mee dat je de juiste ondervloer kiest.

Ondanks dat je bij een klik pvc vloer niet direct hoeft te egaliseren is het wel belangrijk de ondergrond stevig genoeg is, bij te veel veren kan het kliksysteem van de pvc vloer anders breken.

Klik PVC is dus in de meeste situaties geschikter dan plak PVC en is eenvoudiger zelf te leggen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vloer?

Welke dikte van de slijtlaag is voor mij nodig, ga ik de pvc vloer in de woonkamer leggen of alleen in de slaapkamers?

Welke soorten pvc vloeren passen bij mijn situatie, ga ik voor de klik pvc vloeren of toch verlijmen?

Past jou gekozen vloer bij de rest van je interieur. Wil ik hierbij bijvoorbeeld een v groef in en is dit dan een micro v groef of juist een wat diepere v groef.

Vind je het belangrijk dat de vloer ook geluiddempend is, dan kan dit een factor zijn in je keuze.

Zet alle voordelen van pvc op een rijtje en maak dan een wel overwogen keuze.

Conclusie

Hierboven hebben we uitgelegd waarom PVC een goede keuze is voor verschillende toepassingen. Zoals je ziet zijn er veel pvc vloeren en hoeven goedkope pvc vloeren echt niet altijd slecht te zijn. Zoals je nu weet zijn er veel soorten pvc vloeren te verkrijgen. Waarschijnlijk wist je al dat een pvc vloer erg geschikt is voor vloerverwarming en dat het ook mogelijk is met alle pvc vloeren. Je kan bij ons altijd langs komen voor een voordelige prijs buiten onze toch al scherpe prijs.

Als je meer informatie wil, kun je altijd contact met ons opnemen. Ook als je specifieke vragen hebt over welk type pvc-vloeren of andere materialen jouw project nodig zouden kunnen hebben. Onze experts staan altijd paraat om te helpen en adviseren.