Business

5 tips om als personal trainer meer klanten te krijgen

Als personal trainer is het belangrijk om nieuwe klanten te krijgen of om zelfs een wachtlijst te hebben. Klanten trainen vaak bij je voor grote bedragen en het is zonde als er een klant stopt en jij dit financieel gat niet direct kan opvullen.

Ik heb 5 tips voor je, hoe jij als personal trainer meer klanten kan krijgen

1. Zichtbaar zijn

Mensen moeten weten dat jij een personal trainer bent, focus je daarom op zichtbaarheid. Zorg er in ieder geval voor, dat je een Google Mijn Bedrijf pagina hebt zodat je gevonden wordt in Google.  Zichtbaarheid zowel online als offline is belangrijk. Gevonden worden in Google of adverteren in de krant zijn beide strategieën die jij in kan zetten voor meer zichtbaarheid

2. Mond op mond reclame als onderdeel van je strategie

Mond op mond reclame is voor een personal trainer erg belangrijk, focus je daarom op het optimaal bedienen van je klanten. Laat het resultaat van je klanten voor je spreken en deel vooral je visite kaartjes uit.

3. Samenwerkingen

Samenwerken met andere bedrijven of fysio’s is een belangrijke strategie, waardoor jij als trainer aan meer klanten kan komen. Bouw daarom een band op met de plaatste fysiotherapeut of diëtist en kijk hoe jullie elkaar kunnen helpen.

4. Flyeren

Flyeren is een onderschatte marketingstrategie. Juist nu de wereld meer Online is dan Offline komen er weer kansen voor offline marketing. Ga daarom eens flyeren in je buurt en geef een gratis proeftraining weg. Zorg wel dat het duidelijk is voor de mensen wie jij bent en wat je moet doen.

5. Geef waarde

Nu de mensen weten wie jij bent en wat jij doet is het belangrijk dat jij laat zien dat jij de kennis en ervaring hebt dat je mensen ook echt kan helpen. Geef daarom veel waarde en gratis advies hoe mensen kunnen afvallen of wat ze kunnen doen om meer uit hun (home) workouts te halen.