Auto

De elektrische scooter is in opkomst

De steden in Nederland worden steeds drukker en steeds vaker zijn er klachten over het openbaar vervoer. De mobiliteit komt hierdoor weleens in het geding en mensen willen zich dan ook zo snel en comfortabel mogelijk naar hun bestemming kunnen reizen.

Wanneer je ook bedenkt dat in bijvoorbeeld Amsterdam de parkeerplaatsen schaars zijn en bovendien ontzettend duur, dan is een scooter vaak een goed alternatief voor in de stedelijke gebieden. Omdat ook op het gebied van scooters steeds vaker wordt gefocust op de verduurzaming van dit voertuig, is de elektrische scooter enorm in opkomst.

De elektrische scooter en benzinescooter zijn qua uitstraling nauwelijks van elkaar te onderscheiden

In de meeste gevallen is de elektrische scooter vrijwel niet van een benzinescooter te onderscheiden en ook qua capaciteit of vermogen doen de nieuwste elektrische scooters maar weinig onder voor de benzine variant.

Uiteraard is de accu of de batterij het cruciale onderdeel op dit vervoersmiddel en bepaalt deze ook de snelheid, de accelaratie en hoelang er met een volle accu gereden kan worden. Vaak hebben de goedkopere varianten iets minder capaciteit, het is dan ook goed om goed aandacht te besteden aan dit component om er zeker van te zijn dat jouw elektrische scooter voldoet aan de vereisten waar je deze voor wil gebruiken.

Elektrisch scooter rijden heeft tal van voordelen

De elektrische scooter is in sommige gevallen net iets duurder dan de benzinescooter, maar laat je door dit prijsverschil niet misleiden, want de elektrische scooter betaalt zich op de lange termijn dubbel en dwars terug. De reden hiervoor zit in verschillende onderdelen. Op de eerste plaats is de elektrische scooter aanzienlijk minder slijtage gevoelig en bestaat deze uit minder losse onderdelen. Slechts de remmen en de accu hebben enigszins een vorm van onderhoud nodig, dit staat echter niet in verhouding met het onderhoud aan een scooter met benzinemotor.

De elektrische scooter kan in de meest gevallen via de nestroom worden opgeladen, wat natuurlijk significant goedkoper is dan de brandstof kosten die je anders kwijt zou zijn. De elektrische scooter heeft bovendien een veel langere levensduur. Een grote ergernis bij veel scooterrijders, is dat in de winter de motor koud kan raken en deze hierdoor niet in een keer start. Met een elektrisch aangedreven scooter, zoals die te verkrijgen bij Fast Furious Scooters is dit definitief verleden tijd en start de scooter altijd bij de eerste poging.