Lifestyle

5 tips voor uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen is niet altijd iets wat bovenop de lijst staat van activiteiten. Je zit er niet op te wachten dat je kind door het restaurant heen rent of dat er van alles op de kaart staat dat je kind niet lekker vind. Juist daarom is het goed om het toch te doen, en kan ook zeker echt gezellig worden.
1. Kies voor een kindvriendelijk restaurant; er zijn veel restaurants met een speelhoek of speeltuin waar kinderen lekker mogen spelen en jij rustig aan tafel kan blijven zitten. Er zijn zelfs restaurants met toezicht!
2. Neem spelletjes mee om te spelen; denk bijvoorbeeld aan compacte reisspelletjes of pen en papier om galgje mee te spelen.
3. Ga buiten zitten op een terras; dan kan je kind gewoon lekker buiten spelen terwijl jij op het terras zit.
4. In plaats van ‘s-avonds uitgebreid dineren kan je ook prima ergens lunchen, dan duurt het voor de kinderen ook niet zo lang. Check eventueel vooraf de ervaringen van andere ouders als het gaat om de snelheid van de bediening.
5. Overleg samen met de kinderen waar je gaat uit eten; wat willen ze graag eten / vinden ze lekker en bekijk vooraf alvast de menukaart. Sommige restaurants hebben speciale kinderkaarten, maar er zijn ook genoeg kinderen die hetzelfde willen als papa en mama.