Trends

De social media trends van 2021

2020 is voorbij zonder dat we het echt ten volle beleefd hebben. Echter, social media land stond niet stil. Dit zijn drie trends waar je in 2021 zeker rekening moet mee houden. Meer Social media trends ontdekken? Lees er dan alles over op Torseo.

1. Vluchtige content zoals stories blijven aan populariteit winnen
Onder vluchtige content verstaan we berichten die slechts gedurende een korte tijd zichtbaar zijn en nadien weer verdwijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Instagram Stories. De aandachtsspanne van de consument is kort en dat heeft ook de manier waarop content geconsumeerd wordt veranderd. Dat is ook de reden waarom formats als ‘Stories’ populairder zijn dan ooit. Ze zijn kort, interactief en verslavend in die zin dat mensen uren kunnen scrollen van de ene story naar de andere. We voorspellen dan ook dat het aantal stories en actieve gebruikers van Instagram Stories ook in 2021 zal blijven toenemen. Een opportuniteit voor merken en bedrijven die deze trend omarmen.

Volgens een rapport van Hootsuite heeft reeds 64% van de marketeers de voorbije jaren ‘Instagram Stories’ aan de online strategie toegevoegd. Bovendien zullen bedrijven die minstens 1 keer per 4 dagen een story op Instagram uploaden aan populariteit winnen.

2. Toenemende advertentiebudgetten op de meest populaire sociale platforms
Meer dan de helft (61%) van alle merken en bedrijven is in het nieuwe jaar van plan om hun budgetten op Instagram te verhogen. Bijna de helft is van plan om hetzelfde te doen op Facebook, YouTube en LinkedIn. TikTok blijkt, ondanks de hype, onveranderd qua budgetinvestering.

Dit is in lijn met waar de groei in het aantal gebruikers het voorbije jaar het opmerkelijkst was en zal blijven. Instagram kende als platform het grootste aantal nieuwe gebruikers tussen juli en september in 2020. En het advertentiebereik van Instagram groeide in het laatste kwartaal van 2020 met 7,1% wat bijna driemaal zoveel is als de groei van 2,2% op Facebook.

1. Toenemende online aankopen ook bij baby boomer generatie op sociale media
Uit digitale data van de internetgebruikers tussen 55 en 64 jaar, blijkt dat 70% het voorbije jaar een online aankoop heeft gedaan en dat 37% van plan is om dit ook te blijven doen na de pandemie. Deze generatie van baby boomers is vooral actief op Facebook. In 2021 zal het dus nog belangrijker zijn om deze doelgroep niet over het hoofd te zien. Belangrijk daarbij is om segmentatietechnieken te combineren met een doordachte boodschap. Zo wordt het stijgende technologische enthousiasme van deze leeftijdsgroep zeker niet vergeten.