Lifestyle

Last van eetbuien? Hier 5 tips

Eetbuien kunnen je leven enorm beïnvloeden. Zelf heb ik hier ook last van gehad, maar help ik nu mensen om hier van af te komen. Ik heb 5 tips voor je, waarmee jij je eetbuien kan verminderen.

Overdag jezelf genoeg voeden

Jezelf uithongeren omdat je gisteravond een eetbui hebt gehad, kan er juist voor zorgen dat je meer last krijgt van eetbuien. Eet daarom voldoende en focus je op verzadiging.

Leren omgaan met emoties zonder eten

Zijn emoties voor jou de trigger om te eten? Kijk dan of er alternatieven voor je zijn hoe jij deze emoties kan verwerken. Verdrietig? Bel dan met iemand op en praat er over. Gefrustreerd? Ga even naar buiten om te wandelen.

Stoppen met altijd maar op dieet zijn

Het continu maar diëten zorgt er juist voor dat jij restricties hebt en restricties kunnen weer zorgen voor eetbuien. Stop dus eens met diëten en start met leven.

Naar je honger en verzadiging leren luisteren

Eten op gevoel is makkelijk gezegd dan gedaan, maar niet onmogelijk. Probeer er eens op te letten wanneer je honger hebt en wanneer je verzadigd bent. Een simpele truc is om voor, tijdens en na het eten geen afleiding te hebben. Schrijf je gevoel eens op voor, tijdens en na het eten en welke trend kan je daar in zien.

Niet in goede of foute voedingsmiddelen denken

Je lichaam ziet voeding niet als goed of fout. Een snicker is niet anders dan een eiwitreep, alleen toch krijgt een eiwitreep vaak een ‘ goed’ label. Er bestaat geen goed of slecht. Leg jezelf daarom ook niet de restricties op.

Hulp nodig bij je eetbuien? Kijk gerust op mijn pagina en ik help je verder op weg om je eetgedrag onder controle te krijgen.