Business

Zelf je website beheren? Het kost meer tijd dan je denkt!

Je hebt een mooie website gemaakt (of door een bureau laten maken). Je bent er erg tevreden over, het vertelt precies wat jouw onderneming te bieden hebt. Je gaat tevreden achterover zitten, die website kun je van je prioriteitenlijstje schrappen. Het is eindelijk tijd om je op andere zaken te gaan focussen. Tenminste, zo denken de meeste ondernemers en dat is een grote fout. Een website moet je namelijk ook beheren.

Die updates zijn niet automatisch

Met name bij een WordPress website zul je regelmatig met updates te maken krijgen. Niet alleen WordPress zelf, maar ook het gebruikte thema en de plug-ins krijgen regelmatig een nieuwe versie. Die moet je echt bijhouden, anders loop je kans dat je website niet goed meer werkt of niet meer veilig meer.

Een website met achterstallig onderhoud loopt een veel grotere kans om gehackt te worden, en dan ben je nog veel verder van huis. Als je geen regelmatige back-ups maakt, zou je na een hack zomaar je hele website kwijt kunnen zijn.

Bij iedere update kan er wat mis gaan

Nu kost het in principe niet heel veel tijd om iedere maand te controleren op updates en om deze zelf uit te voeren. Het is alleen wel zo dat er bij iedere update – met name bij de updates van WordPress zelf – een kans is dat er iets misgaat.

Het kan zijn dat een contactformulier opeens niet meer goed werkt, dat een slider niet meer wordt getoond of dat je blogberichten plotseling verdwenen zijn. Als je zelf geen technische kennis hebt levert je dit heel veel stress, gestuntel en tijdverlies op.

Website beheer uitbesteden

Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en het beheer van je website uitbesteden aan een professional. Voor een vast laag bedrag per maand regel je dan dat er:

  • Iedere maand alle benodigde updates worden uitgevoerd;
  • Altijd een recente back-up van je website klaarstaat;
  • Direct aan een oplossing wordt gewerkt als er na een update foutjes in de website zijn geslopen.

Jij hebt als ondernemer tenslotte wel wat beters te doen dan je ook nog eens bezig te houden met het beheren van je website!