Business

Linkbuilden in 2021

Wat is Link Building?
Link building is een belangrijk onderdeel van elke succesvolle SEO-strategie die inhoudt dat andere websites naar de uwe linken – een eenvoudige hyperlink van de ene site naar de andere. Velen zijn het er ook over eens dat het een van de moeilijkste onderdelen is van de ranking van een website, terwijl het een van de meest lonende is als je het goed doet.

Niet bekend met hoe links werken?

Wanneer website A linkt naar website B, is dat een sterke aanwijzing voor Google’s algoritme dat het verdient om hoger te scoren voor relevante trefwoorden, en je hoort deze links inbound links, backlinks, externe links, of, heel simpel, gewoon links noemen.

Je kunt links van andere websites zien als stemmen.
Hoe meer links van hoge kwaliteit naar uw website verwijzen (en deel uitmaken van uw backlink profiel), hoe hoger u zou moeten scoren in Google, en dus hoe meer organisch verkeer u zou moeten ontvangen.

Echter, links zijn niet allemaal gelijk geschapen, en sommige kunnen er zelfs voor zorgen dat uw website minder zichtbaar wordt, iets wat we binnenkort zullen behandelen.

Er zijn veel verschillende tactieken die u kunt gebruiken om links te bouwen, sommige gemakkelijker uit te voeren dan anderen, en weten waar te beginnen kan soms moeilijk zijn, vooral als je je bewust bent dat sommige meer kwaad dan goed kunnen doen.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?
Link building kost tijd en moeite. Er is geen ontkennen aan dat feit.

Het is ook moeilijk om het goed te doen, wat betekent dat degenen die met succes tactieken kunnen uitvoeren om betere links op te bouwen dan hun concurrenten, doorgaans een aanzienlijke groei in organisch verkeer en omzet zien.

En dat is waarom je moet begrijpen waarom links zo belangrijk zijn en een aanzienlijk deel van de middelen van je SEO-campagnes zouden moeten uitmaken.

We zijn diep ingegaan op het belang van linkbuilding voor SEO in onze gids voor backlinks, die u moet bekijken voor een gedetailleerde inleiding tot het wat en het waarom achter deze belangrijke pijler van elke succesvolle campagne.

Echter, de belangrijkste redenen waarom je ervoor moet zorgen dat je een sterke focus legt op linkbuilding als een SEO zijn:

U zult hoger ranken op Google en andere zoekmachines.

Google zal nieuwe pagina’s op uw site sneller vinden.

U zult genieten van een verhoogde geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als een bedrijf.

U kunt profiteren van doelgericht verwijzingsverkeer.

U kunt linkbuilding niet negeren, en u moet ervoor zorgen dat u tactieken uitrolt die u een concurrentievoordeel opleveren, iets wat we u in deze gids zullen laten zien hoe u dat kunt doen.

Wat zijn de belangrijkste elementen van een succesvolle Link Building Strategie?
Er komt meer kijken bij linkbuilding dan het misschien lijkt, en niet alleen in termen van de complexiteit van de tactieken die de beste resultaten en impact opleveren.

Bij het plannen van een linkbuildingstrategie moet u onthouden dat niet alle links gelijk zijn en dat er sleutelelementen zijn die het succes bevorderen.

U moet niet blindelings links bouwen.

Daarmee bedoelen we dat u moet weten hoe een goede link er voor u uitziet en volledig moet begrijpen dat hoe meer moeite u doet om de juiste links te krijgen, hoe beter de impact zal zijn die u zult zien.