Lifestyle,  Trends

Keramisch parket met visgraat motief

Dé trend voor in huis

Vloertrend alert: Keramisch parket met visgraat motief

Een mooi interieur, wie wil dat nou niet? Meegaan met de woontrends is dan toch vaak een simpele manier om ook uw eigen huis mooi te maken. Sommige trends vergen kleine ingrepen, zoals een kleurtje op de muur of het kopen van hippe accessoires.

Wilt u liever een duurzame tijdloze trend volgen?

Dan is de vloer toch een van de belangrijkste kanshebbers om echt het verschil te maken. Een mooie vloer is hip, maar tegelijkertijd ook tijdloos. Bij Steenbergen Wand- en vloertegels kiezen we in 2021 voor een keramisch parket met visgraat motief. Een échte trendsetter onder de vloeren die we steeds vaker terugzien in moderne én klassieke woningen.

Wat is een keramisch parket?

Een keramisch parket is een tegelvloer met houtlook. In deze tijd zijn ze niet meer van de klassieke houten vloeren te onderscheiden. Toch hebben keramische tegels enkele grote voordelen ten opzichte van zijn houten voorgangers. Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen:

  1. Keramische tegels zijn kleurvast
  2. De tegels krassen niet
  3. Ze hebben weinig onderhoud nodig (alleen stofzuigen en/of dweilen)
  4. Er is een breed scala aan kleuren en vormen
  5. Werken perfect samen met vloerverwarming

Met deze voordelen zijn keramische tegels dan ook een goede investering voor de lange termijn.

Visgraat en houtlook: een winnende combinatie

Het mag dan wel een trend zijn, maar een houtlook vloer met een visgraat motief bestaat al decennialang. Dit is mede de reden waarom het ook een tijdloze uitstraling geeft. De populariteit van deze combinatie is fluctuerend, maar één ding is zeker, het komt altijd terug!

Licht vs. donker

Lichte houtsoorten zien we ook steeds vaker terugkomen in luxe en industriële interieurs. Soms zelfs tot het witte aan. Voor 2021 is dit dan ook wel de meest populaire keuze. Dit betekent niet dat u het klakkeloos over moet nemen. Bekijk altijd eerst welke tegel het beste bij uw ideeën en inrichting passen. Wie weet is een donkere houtlook vloer voor u toch een betere optie.

Online uw vloer kopen? Onmogelijk!

Een vloer is bepalend voor de complete look and feel van uw huis. Een nieuwe vloer brengt daarnaast ook kosten met zich mee. Daar ga je niet over één dag ijs. Bij Steenbergen zeggen we dan ook altijd: “laat u eerst inspireren, kopen kan altijd nog.”

Online inspiratie opdoen is dan vooral handig om alvast uw richting voor uw nieuwe vloer te kiezen. Gaat u voor een vloer met houtlook of betonlook? Tegels, hout of PVC? Eenmaal uw richting gekozen? Dan is het tijd voor échte voorbeelden!

In onze showroom hebben we dan ook 1000 m2 aan tegeloppervlak. Met 120 grote vloervlakken verdeeld over 3 verdiepingen heeft u dan ook voldoende keuze om eerst een goed inspiratie op te doen. Uiteraard zijn er specialisten aanwezig die u helpen met het vinden van uw droomvloer.

Geen fan van houtlook tegels? Geen probleem. In de showroom hebben we betonlook en natuursteenlook tegels, waaltjes, Portugese tegels, en nog veel meer. Te veel keus? Wij helpen je op weg en geven je een gedegen advies.

Hoe leuk is het om eerst lekker te snuffelen, voordat u een ingrijpende keuze voor uw huis gaat maken?