Business

Ontdek de kracht van e-mail marketing

Het is voor iedere onderneming een uitdaging: zorgen dat er altijd genoeg klanten zijn en dat er voldoende omzet binnenkomt. Er wordt dan ook in veel gevallen ontzettend veel tijd en geld in klantenwerving gestoken. Soms heeft dat succes, soms ook niet. E-mail marketing is daarentegen een goedkope manier van klantenwerving waar je ook nog eens weinig tijd mee kwijt bent. Dus waarom zou je daar eens niet meer aandacht aan geven?

Schieten met losse flodders

Als onderneming ben je de hele dag aan het zenden. Je stuurt bijvoorbeeld posts op social media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn de wereld in, je zet advertenties in de Google zoekresultaten en staat op beurzen en andere netwerkevenementen.

Hartstikke nuttig natuurlijk, maar je bent hier wel met losse flodders aan het schieten omdat lang niet iedereen op social media, in de Google zoekresultaten en die evenementen daadwerkelijk in jouw aanbod geïnteresseerd is.

Met e-mail marketing is dat anders. Je werkt hier namelijk met zogenaamde warme contacten.

Een e-maillijst opbouwen

Stel je voor dat je op je website een weggever aanbiedt. Dit kan een e-book, een mini-training, een whitepaper of een exclusieve podcast zijn. Bezoekers kunnen deze weggever gratis downloaden, het enige wat ze hoeven te doen is hun e-mailadres opgeven.

Zo bouw je een interessante e-maillijst op met warme contacten: mensen die interesse in jouw producten of diensten heeft, maar nog niet klaar zijn om echt tot een koop over te gaan.

Die mensen kun je vervolgens mij e-mail marketing gaan verleiden om alsnog bij je te kopen.

Geautomatiseerde e-mail marketing

Met e-mail marketing software zoals MailBlue kun je een mooie salesfunnel bouwen. Hierbij krijgen de mensen die jouw weggever hebben gedownload automatisch een aantal e-mails waarmee ze een bepaalde klantreis naar jouw product kunnen doorlopen.

Dit kun je allemaal vooraf opzetten zodat deze potentiële klanten met jouw bedrijf en je aanbod vertrouwd raken. Met e-mail marketing ben je dus geautomatiseerd aan het zenden aan een kansrijke doelgroep.

Het heeft lage investeringen, kost weinig tijd en het heeft een grote slagingskans. Waar wacht je nog op?