Life

Moet je je scheren voor het douchen?

Moet je je scheren voor het douchen?

Omdat je het idee van het scheren van schaamhaar hebt omarmd, moeten we de belangrijke vragen beantwoorden. Moet je je voor of na het douchen scheren? Technisch gezien kan dit ook op jouw gezicht van toepassing zijn, maar we maken ons meer zorgen over dat deel onder de gordel. Dus laten we erin duiken en deze vraag goed beantwoorden.

Vóór het douchen

Laten we het hebben over enkele nadelen. De meeste mannen zullen je vertellen dat je moet douchen voordat je je scheert, en hier bespreken we het tegenovergestelde. We komen zo aan die kant van het verhaal.

Om te beginnen is opruimen gemakkelijker dan ooit als je je scheert vóór het douchen. Nadat je je hebt geschoren, spoel je je af onder de douche, dus ook dat is gemakkelijk. Door het op deze manier te doen, verstopt je afvoer ook niet en is het leven leuk.

Als het om de gezondheid van de huid gaat, is scheren voor het douchen misschien wel de beste methode. Dat komt omdat eventuele snijwonden of inkepingen kunnen worden gevolgd door een goede reiniging. Douchen na het scheren is de beste manier om infecties te voorkomen.

Scheren tijdens of ná het douchen

Scheren onder de douche heeft voor veel mannen de voorkeur. Het is duidelijk waarom. Dit is de efficiënte en makkelijke manier.

Het is relaxter (en warmer), het glijdt beter en je hoeft niets op te ruimen, je ’troep’ gaat meteen door de afvoer.

Scheren onder de douche heeft nog een ander sterk voordeel. Het is warm en daardoor wordt de huid extra zacht en soepel. Dat betekent dat het risico op snijwonden een stuk kleiner is. En dat is ook wel fijn.