Business

SEO Marketing trends van 2021

Ondernemen op internet. Er waren tijden dat dit een gegarandeerd succes was. Open een webshop en het geld komt met bakken binnen. Dit is natuurlijk een beetje overdreven. Maar feit is wel, vroeger was het stukken makkelijker om snel geld te verdienen met een webshop. Maar hoe kan het nou dat het vandaag de dag een stuk moeilijker is?

Allereerst omdat er veel meer concurrentie is. Vergelijk het met een drukke winkelstraat. In deze drukke winkelstraat zitten vandaag de dag veel meer winkels. Veelal winkels die ook nog eens hetzelfde verkopen. De strijd om de klant (click) is dus heviger en kost de webshopeigenaren steeds meer geld. Ook SEO Marketing is lastiger geworden omdat de concurrentie flink is toegenomen.

SEO Trends 2021

Een hoge notering in de zoekresultaten van Google levert je dagelijks veel relevante bezoekers op. Een bepalende factor in het behalen van die hoge positie zal een nieuwe update van Google worden. Deze update van Google wordt uitgerold in de loop van 2021 en zal voornamelijk gericht zijn op gebruiksgemak. Het gebruikersgemak wordt dus een prominente SEO factor. Lokale SEO gaat wederom ook een grote rol spelen in Google rankings.

Check dus goed of jouw webshop of website snel is, de gebruikers alle content makkelijk kunnen vinden en of alle elementen op je website goed werken.