Lifestyle

5 ingrediënten die helpen om beter te slapen

Ben jij er één van? Er zijn verschillende slaapsupplementen die te verkrijgen zijn, maar welke ingrediënten helpen echt? We hebben hieronder de ingrediënten voor je op een rijtje gezet.

GABA

GABA remt de signalen die ervoor zorgen dat jij actief blijft. Door lagere opwinding wordt de tijd om in slaap te komen verkort en verbetert je slaapdiepte!

l-Theanine

Dit is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat bewezen ontspanningsvoordelen biedt. De GABA / l-theanine combinatie heeft een positief samenhangend effect op de slaapkwaliteit in vergelijking met GABA of l-theanine alleen. Extra voordeel dus.

Magnesium

Magnesium acetyl taurinaat, ontspant niet alleen je lichaam, maar versterkt ook de positieve effecten van het GABA op je slaap.

Melatonine

Melatonine is een slaaphormoon. Het zorgt er dan ook voor dat we slaperig worden als het donker wordt. Ook verkort het de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen.

Valeriaanwortel-extract

Dit kruid wordt al duizenden jaren gebruikt voor een uitgerust gevoel, een goed slaap- en waakritme en als hulpmiddel tegen stress.