Auto

De voordelen van Shortlease

Wanneer je op zoek bent naar een auto voor korte termijn en deze het liefst direct nodig hebt dan kun je kiezen uit een auto huren of uit shortlease. Shortlease zit als het ware tussen huren en leasen in. Je zit bij shortlease bijvoorbeeld niet vast aan een langlopend leasecontract. Voor veel mensen een oplossing, een gulden middenweg. Deze vorm van leasen vult het gat binnen de leasemarkt. Gemakkelijk een shortlease deal vinden doe je bij de nummer één van Nederland, VWP Shortlease in Nijverdal.

De looptijden variëren bij de meeste aanbieders tussen de 1 maand en 2 jaar. Dit is bijzonder praktische als je bijvoorbeeld tijdelijk een andere auto nodig hebt, of wellicht heb je binnenkort tijdelijk een tweede auto nodig. Denk hierbij aan zzp’ers of tijdelijke opdrachten. Ook een werknemer die net in dienst is kun je in de proeftijd voorzien van een shortlease auto.

Shortlease kent veel voordelen. Denk hierbij aan alle voordelen die je hebt bij full operational lease. Bij shortlease betaal je een vast bedrag per maand waarbij zo goed als alle autokosten in verwerkt zijn. Denk hierbij aan een autoverzekering, wegenbelasting, onderhoud, pechhulp en reparaties. Bij vrijwel iedere aanbieder moet je alleen de benzine betalen die je verbruikt. Een groot voordeel van een shortleasecontract is dat je deze na 1 of 2 maanden alweer op kunt zeggen. Zonder gedoe en gekke vragen of hoge boetes. In veel gevallen is deze zelfs dagelijks opzegbaar. Deze manier van lease was tot enkele jaren geleden nog onbekend.

Zijn er ook nadelen? Klinkt het te mooi om waar te zijn? Zeker niet, shortlease is een zeer aantrekkelijke leasevorm. Let er wel op dat shortlease bij jouw situatie past. Daarom moet je rekening houden met een aantal persoonlijke factoren zodat je de juiste afweging maakt. Shortlease is namelijk vaak duurder dan de standaard leasevorm. De andere kant is dat leasen voor een korte periode voordeliger is dan het huren van een auto.