Vakantie

Waarom vliegtickets duurder zijn

Misschien heb je het ook opgemerkt. Ticketprijzen, zelfs de goedkoopste, lijken alleen maar te stijgen. Los van een paar flash sales en vakantie deals, een prijzenoorlog is al een tijdje niet meer voorgekomen in de luchtvaart. Reizigers betalen veel meer dan vroeger.

Natuurlijk zijn er nog steeds veel goedkope luchtvaartmaatschappijen in Europa en andere regio’s die goedkope vluchten aanbieden. Maar als geheel verandert de branche.

Waarom zijn de prijzen gestegen?
Ticketprijzen zijn tegenwoordig om een aantal redenen hoog. Om te beginnen heeft de industrie de afgelopen jaren veel geconsolideerd. Minder concurrentie betekent minder behoefte aan goedkopere prijzen. Dankzij faillissementen en fusies zijn er nu nog maar een handvol grote luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Dit drijft de prijzen behoorlijk op.

Ditzelfde zien we ook terug in Europa, waar nog wel wat concurrentie is, maar steeds meer maatschappijen sterk gaan samenwerken of zelfs fuseren. En hiermee, je raadt het al; stijgen de prijzen van jouw vliegtickets.